(rope) access

wat is rope access

In Nederland wordt Rope Access ook wel industrieel klimmen genoemd. Deze werkmethode kenmerkt zich door het gebruik van touwen, klimgordels en andere materialen. Met deze middelen zijn we in staat om moeilijk  bereikbare werkplekken te kunnen bereiken.

 Er zijn veel goede redenen om te werken met Rope Access techniek.

  • Hoge en/of moeilijk bereikbare plaatsen worden sneller en makkelijker bereikt
  • Er is (nagenoeg) geen hinder voor uw bedrijfsprocessen in de (directe) omgeving
  • Onze “Footprint” is erg beperkt. Er blijven nagenoeg geen sporen achter na ons vertrek en er zijn geen zichtbare aanpassingen nodig om ons werk te kunnen uitvoeren.

Rope Access is een goed alternatief voor (of aanvulling op) het gebruik van bestaande systemen zoals steigers, hangbruginstallaties en hoogwerkers. Rope Access technieken en materialen zijn specifiek ontwikkeld voor werkzaamheden in de petrochemische  offshore industrie. Het heeft zijn Roots in de Engelse offshore sector en kenmerkt zich dus ook door de extreem hoge veiligheidseisen waarmee deze sector zich kenmerkt.

Veiligheid is onze eerste prioriteit. Voorafgaand aan ieder project wordt er een V&G-plan opgesteld. Op locatie zullen de aanwezige technicians altijd met de klant een Toolbox-overleg houden met het V&G-plan als basis. Tevens wordt er voor aanvang een LMRA (Last Minute Risk Analyse) uitgevoerd. Scart werkt alleen met gecertificeerde monteurs, klimmaterialen en gereedschappen.

enkele van onze recente projecten

3 voorbeelden, allen doorgelinkt naar de projecten pagina

project 1

Sed sit amet sapien sit amet odio lobortis ullamcorper quis vel nisl. Nam blandit maximus tristique.

project 2

Sed sit amet sapien sit amet odio lobortis ullamcorper quis vel nisl. Nam blandit maximus tristique.

project 3

Sed sit amet sapien sit amet odio lobortis ullamcorper quis vel nisl. Nam blandit maximus tristique.

werkzaamheden

Rope Access staat voor het uitvoeren van werkzaamheden op hoogte met behulp van industriële klimtechnieken. Voor plaatsen die niet met een hoogwerker, steiger of glazenwassersinstallatie te bereiken zijn is Rope Access de manier om de werkzaamheden toch uit te voeren. Alle medewerkers van het Rope Access Team werken vanuit de IRATA standaard, waarbij veiligheid voorop staat. Daarnaast beschikken alle medewerkers over een vca vol certificaat.

Redenen om te kiezen om werkzaamheden door ons Rope Access Team te laten uitvoeren zijn kosten, flexibiliteit en minder overlast bij kortdurende werkzaamheden.

      Gevelreiniging en raambewassing bij hoge gebouwen

      Renovatie oude gebouwen

      Ophangen van reclameframes en -doeken

      Ophangen van licht en geluidinstallaties op evenementen

      Schilderen

      Werkzaamheden aan windmolens, licht- en zendmasten en bruggen

      Plaatsen van zonnepanelen of bliksemafleiders

      Werkzaamheden aan de pijlers van een boorplatform of een scheepsromp

 

benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?