SCART Rescue Team

rescue at height and dept

Het SCART rope rescue team is een gespecialiseerd reddingsteam dat zich richt op de evacuatie van slachtoffers uit de hoogte of uit de diepte.

In gebouwen en fabrieken, besloten ruimtes en silo’s, onze teamleden brengen professionaliteit, kennis en veiligheid naar de industrie. Wij houden toezicht, begeleiden monteurs met touwtechnieken en voeren, indien nodig, snel en efficiënt een reddingen uit.

Daarnaast participeert het SCART team ook in toonaangevende internationale reddingswedstrijden zoals GRIMPDAY en RESCUE GREAT DAY.

Het SCART Rescue Team van Scart is ontstaan uit een passie voor complexe touwtechnieken. Als specialisten werden we steeds meer als raadgever betrokken bij technische vraagstukken vanuit de reddingswereld.

De brede jarenlange achtergrond in de rope acces en reddingswereld van de individuele teamleden heeft het team gevormd tot een professionele club die zich laat kenmerken door inventiviteit met materialen en technieken en het “out of the box” benaderen van uitdagende situaties.

Al onze technieken zijn op de praktijk geschoold en worden regelmatig geoefend tijdens trainingsdagen op verschillende locaties met ieder zijn specifieke kenmeren en uitdagingen.

Onze passie ligt niet alleen in het uitvoeren van onze vaardigheden, maar ook in het doorgeven van onze kennis. In onze trainingscentrum in Arnhem geven wij iedere week meerdere training in het werken- en redden op hoogte. Van de basis pick-offs tot gespecialiseerde besloten ruimte evacuatie en medic trainingen voor hoogte reddingsteams.

Momenteel zijn we hard aan het voorbereiden voor de redding competities van eind deze zomer.

Wij geselecteerd voor de redding wedstrijden van GRIMPDAY in Namur en RESCUE GREAT DAY in Valencia, en hebben er goede hoop in dat de omstandigheden zo zijn dat wij daar vrij naar kunnen reizen.

 

grimp1
teampic